Ingrediencie :
10 veľkých grapfruitov
½ čajovej lyžice extraktu z anízu
½ čajovej lyžice vanilkového extraktu
½ čajovej lyžice mandľového extraktu
8 tyčiniek škorice
½ čajovej lyžice zázvorového koreňa
6 pohárov cukru
½ čajovej lyžice soli
Vodu podľa potreby
Postup:
Krok 1: Očistite kôru grapefruitu. Dávajte pozor, aby zostala biela šupka neporušená.
Krok 2: Po očistení nakrájajte grapefruity na polovicu. Odstráňte jadro grapefruitu, aby ostal len s prázdnou bielou šupkou. Tento krok opakujte pri každom kuse.
Krok 3: Vložte bielu šupku do hrnca naplneného vodou. Varte pri vysokej teplote asi 20-30 minút. Hrniec nezakrývajte.
Krok 4: Vypnite plyn, sceďte vodu a šupku opláchnite studenou vodou 4 až 5 krát, aby ste odstránili horkosť.
Krok 5: Zalejte prevarené šupky novou vodou. Pridajte tyčinky škorice, cukor, zázvor a soľ. Nechajte variť pri vyššej teplote bez pokrievky približne hodinu, a nechajte zovrieť. Obsah hrnca stále miešajte.
Krok 6: Znížte teplotu a vyberte uvarené kúsky šupky a vložte do misky, kde ich rozmixujte.
Krok 7: Pridajte kúsky šupiek späť do hrnca s vodou. Za stáleho miešania pridajte anízový, vanilkový a mandľový extrakt . Nechajte variť 30-45 minút.
Krok 8: Vypnite plyn a nechajte vychladnúť.
Krok 9 : Podávajte s chlebom.