Aktuality

Čo máme nové?

Delta variant sa šíril rýchlosťou blesku

pridal: charita | dátum: 29. júla 2021 | kategória: Malé projekty

Cieľ projektu: Potravinové balíčky pre 329  indických rodín zasiahnutých pandémiou COVID-19
Pomoc sumou: 4 800 €
Detské centrum/organizácia: The Shimoga Multipurpose Social Service Society® (SMSSS)
Dátum: júl 2021

Malé projekty Adopcie na diaľku® vznikli, aby sme mohli pomôcť deťom riešiť ich vzdelávanie, chudobu a ťažkosti každodenného života.

Druhá vlna pandémie COVID-19 zasiahla Indiu veľmi ťažko. Počas jej vrcholu, uprostred mája, presiahol denný počet pozitívnych prípadov 400 000 a počet obetí 4 900. Situácia v celej Indii bola zúfalá, nemocnice boli preplnené, nemali dostatok kyslíkových prístrojov a mnohí ľudia umierali priamo pred nemocnicami, keď čakali na voľné lôžko.

 Riaditeľ centra SMSSS v Shimoge a zároveň miestny koordinátor projektu Adopcia na diaľku® páter Clifford Roshan Pinto nám okrem iného napísal: „Pandémia v Indii tvrdo poznačila životy miliónov ľudí. Chudobní sú ešte chudobnejší a doslova bojujú o prežitie. COVID-19+ (v našej terminológii Indický variant alebo Delta variant) udrel ako blesk z jasného neba a aj sa šíril rýchlosťou blesku. Ak sa infikoval jeden člen rodiny, v priebehu jedného-dvoch dní ochorela celá rodina. Najhoršie boli na tom ľudia žijúci v odľahlých oblastiach. Mnohé dediny a osady sa na mnoho týždňov kvôli výskytu COVID-19+ úplne uzavreli a pomoc od vlády bola príliš pomalá alebo vôbec žiadna.

Mnohí rodičia detí z projektu Adopcia na diaľku® však prišli o prácu. Finančnú pomoc od dobrosrdečných a štedrých slovenských darcov sme použili na nákup základných potravín, hygienických a dezinfekčných prostriedkov a liekov pre 329 rodín. Všetky rodiny boli za túto pomoc nesmierne vďačné, a napriek ťažkému životnému obdobiu aj veľmi šťastné.“

Bhagwat s rodinou počas preberania potravinového balíčka.

Potravinovú pomoc dostala aj Bhagwatova rodina. Chlapec je v projekte Adopcia na diaľku® od roku 2017. Celá rodina prekonala ochorenie COVID-19 a v karanténe boli viac ako päť týždňov. Rodičia prišli o prácu a za potravinovú pomoc sú všetci veľmi vďační. S radosťou a vďakou prijala potravinové balíčky aj Vivanova rodina. Vivan je v našom projekte od augusta 2020. Jeho otec tiež prekonal Covid-19 a z následkov ochorenia sa dodnes lieči.

Usmiaty Vivan je vďačný za pomoc.

Prostriedky na realizáciu Malých projektov získavame z darov, ktoré nám zasielate cez darcovskú stránku,  ako aj z príspevkov darcov zapojených do Adopcie na diaľku®. Pomôcť deťom môžete jednorazovo, príležitostne alebo pravidelne bez akýchkoľvek záväzkov darom v ľubovoľnej výške. Ďakujeme.

Chcem sa zapojiť

a stať sa súčasťou budúcich Malých projektov.